Tingsha – buddhista cintányér

6500 Ft

Elfogyott

Leírás

Tingsha – buddhista cintányér sárkány (manjeera) meditáció harang, hangjáták, buddhista hangszer.

A tingsha buddhista szertartások alkalmával használt hangszer. A két cintányér  összeütése jellegzetes csengőhangot ad. Nagyon vastag és egyedülálló hosszú csengőhangot produkál. Az antik tingsha speciális bronzötvözetből készül, amelyek harmonikus felhangokat hoznak létre.

A tingsha egyedi formájú és funkciójú, és határozottan különbözik az indiai, nepáli, kínai, török vagy más cintányéroktól.

Ma a tingsha-t hangtálakkal és más eszközökkel együtt használják meditációban, zenében és hanggyógyításban. Az olyan művészek, mint Karma Moffett és Perteson Meneses, Joseph Feinstein több pár antik tingsha-t használnak együtt, hogy hangi gobelinhatást hozzanak létre.

Hagyományosan azonban a tingsha-t bizonyos tibeti rituálék részeként használják, mint például az “éhes szellemnek” való felajánlások. Bár manapság általában megtalálhatók a zenei felvételeken és a jógaórákon, valódi funkciójuk vallási rituális eszközként van. A csangőhang segíti az átszellemülést, tisztítja a teret, megnyitja felsőbb szféra figyelmét, áldását.

6 cm, bronz, bőr.

Érdekelhetnek még…