Illóolaj aromafume – tömjén-mirha

1900 Ft

Elfogyott

Leírás

Illóolaj aromafume – tömjén-mirha A tömjén illata erőt ad, hogy a megterhelő lelki szorongástól, idegfeszültségtől és gondterheltségtől megszabaduljunk. Csökkenti a lelki és szellemi kimerültséget. Segít az érzelmi sebek elviselésében, a régmúlt terheinek elengedésében. Lassítja légzést, így lehiggadva fölösleges izgatottságunk elmúlik. Koncentrálja és állandósítja a figyelmet.

A mirha illata kimozdít az egykedvűségből. Meghozza a kezdeményezőkészséget, erővel tölt el. Előhívja a tisztánlátást, az összpontosítási képességeket. Segít megfékezni az indulatokat, a haragot és a túl szenvedélyes érzelmeket.

A tömjén a Boswellia nemzetségből származik és a Boswellia carterii, a Boswellia ferreana vagy a Boswellia serrata fák gyantájából készül, melyeket általában Szomáliában és Pakisztán régióiban termesztenek.

A fa nedvének betakarítása érdekében a fa kérge megkarcolódik.

Ezektől a sérülésektől a fa ragadós, tejszerű folyadékot, az úgynevezett könnyeket választ ki, annak védelme érdekében.

Ezeket betakarítják, és a levegőn szárítják, így a kemény gyanta kis gömbökben mutatkozik.

Ebből a gyantából gőz desztillációval nyerik ki az olajat.

10-20 kg gyanta szükséges egy liter illóolajhoz.

Egyetlen fa akár 10 kg-ot is termelhet, függően a méretétől és az időjárástól.

A fát rendszeresen, legfeljebb 8 évig szüretelik, utána 5 évig pihennek.

Elsőként az egyiptomiak alkalmazták a tömjént nagy mennyiségben, ismerték gyulladáscsökkentő hatását is.

A keresztény hagyomány szerint az illatos gyanta használata a kánaáni füstáldozatokra vezethető vissza az izraeli templomokban.

A tömjénolaj javítja az immunrendszer működését, és megelőzi a betegségeket.

Csökkenti a pulzusszámot és a magas vérnyomást, segíthet az ADHD-ben szenvedőknek is.

Csakra tisztító meditációhoz is alkalmazható.

A mirha egy olyan gyanta vagy nedvszerű anyag, amely a szomáliai balzsamfa nevű fáról származik. Afrikában és Közel-Keleten gyakori. Volt időszak, amikor többet ért, mint az arany. Számos kultúrában szent illat. Nem csak külsőleg, szellemileg, de belsőleg is jótékony hatása van a fogyasztható változatainak

Tartalom: 10 ml

FONTOS! Ez az információ terapeuták, felhasználók sok éves megfigyelésére épül. Az olajok használatának nem célja az orvosi ellátás helyettesítése. Amennyiben egészségével kapcsolatban kétségei vannak, forduljon szakorvoshoz.