Csakragyertya 5 torokcsakra

6800 Ft

Cikkszám: 635 Kategóriák: , Címkék: , , , , , ,

Leírás

Illat: marokkói rózsa, kamilla

Szanszkrit neve Visuddha, melynek jelentése megtisztulás. A torok-csakrában található az emberi kifejezőképesség, a kommunikáció és az inspiráció központja.

Ez a csakra hídként szerepel gondolataink és érzéseink között, impulzusaink és a rájuk adott válaszok között, ezenkívül egyidejűleg a külvilág felé közvetíti az összes csakra tartalmát. A torokcsakrán keresztül fejezzük ki mindazt, ami bennünk van. Hozzárendelt természeti elem az éter, melyet Akasa vagy szellem néven is ismernek. Ez olyan tér, melyben a sűrű elemek kifejtik hatásukat. A szakrális csakrában meglévő kreativitás a torokcsakrában lép kapcsolatba a többi csakra energiájával, s az éter formáló ereje meghatározott alakot kölcsönöz neki, amelyben azután a külvilágban is megjelenik. Ezen a csakrán keresztül halljuk meg a teremtett világ rejtett hangjait, és a saját, igazi belső hangunkat is.

Elhelyezkedése: váll és nyak magasságában

Szimbóluma: tizenhat szirmú lótuszvirág

Hozzárendelt testrész: nyak, tarkó, állkapocs, fülek, hangképző szervek, légcső, hörgők, tüdők felső tájéka, nyelőcső

Hozzárendelt mirigy: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy

Érzékszerve a fül, érzékszervi funkciója a hallás.

Munkaszerve a száj és a hangszalagok.

Hozzárendelt természeti eleme az éter.

Formai jele az ezüst félhold fehér körben, mely úgy ragyog, mint a telihold. A kört tizenhat szirom veszi körül. Az ezüst félhold a nada, a tiszta kozmikus hang lunális jelképe. Az ötödik csakra a hang székhelye az emberi testben, amely a torokban helyezkedik el. A félhold a tisztaságot jelképezi, és a megtisztulás ennek a csakrának az alapvető aspektusa.

Fejlődési ciklusunk a 29-35 év között található itt, és a valóban felnőtté érés, a felelősség felvállalása, az ÉN akaratának az Isteni akarathoz való hozzárendezése a feladat. Nagyon fontossá válik a lényegi együtthangzás, a teremtő szó, az ige, az önkifejezés, a kapni tudás, a kommunikáció és az inspiráció, és hogy képesek vagyunk-e intuitív oldalunkat meghallani.
Szimbolikus jelentése a biztonság, a béke, a nyugalom, az egyenruhák (akár katonai, akár iskolai), melyek a biztonságot hivatottak sugallni.

Spirituális jelentéséhez a víz, az önkívület, a médiumitás, de Krisnát és Visnut is kék színben szokták ábrázolni, valamint ide tartozik az Akasha.

Érzelmi jelentéstartalma a nyugalom és a derű, az üresség, lágyság, szomorúság (blue), a frigiditás, a jó anya.

Mentális jelentéstartalma a lojalitás, kifinomultság, introvertáltság, kitartás, akaraterő, kifejezés, tisztaság. Tudati síkon itt történik a lényeges dolgok megértése, az igazság elfogadása, a kifejezés, a teremtő ige, a kapni tudás, a kommunikáció, az inspiráció, a bőség és az intuíció meghallása, a szavak és érzések uralása, a türelem, a tisztánlátás, a költészet, a művészi kifejezés ás a béke tudatosítása.

A Torok– csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:

Az energiaközpont színe égszínkék, a színterápia ezt hívja segítségül.
A hangok skáláján a „G” hang, szolmizációs rendszerben pedig a „Szo”.
Szimbóluma a tizenhat szirmú lótuszvirág.
Ehhez az energiaközpontunkhoz az Ikrek jegyében uralkodó Merkúr, mint kommunikáció, ismeret és tapasztalatcsere, a Mars, mint aktív önkifejezés, a Bika jegyének Vénusza, mint a tér és a forma érzékelése, és a Vízöntő jegyéhez tartozó Uránusz rendelhető hozzá, mint az isteni inspiráció, a magasrendű tudás és az ismeretek közlése, valamint a függetlenség és szabadság szimbólumai.

Drágakövei az opál, a türkiz, a zafír, akvamarin, kalcedon és a lápisz lazuli.

Aromaterápiában a levendula, zsálya és az eukaliptusz kapcsolható ide.

Gyógynövényei az körömvirág , a rhexia és a hajnalka.
A Bach-virágterápiában a gesztenyerügy, a mustár, az olajbogyó és a fehérvirágú vadgesztenye sorolhatóak ide.

Ételei az áfonya, a szeder, a szilva, a mazsola és a tengeri alga, illetve a szellemi energiákat növelő ételek.

* Ez az információ tudományosan nem bizonyított, a terapeuták és a felhasználók tapasztalataira épül. A drágakövek, gyertyák és ásványi anyagok használata soha nem célja az orvosi ellátás helyettesítése bármely állapotban. Ha kétségei vannak az egészségével kapcsolatban, forduljon orvoshoz.

Sztearint illatos csakra gyertya újrahasznosított üveg

Fair Trade (WFTO) és GeenPalm tanúsítvánnyal

Égési idő: 100 óra

Csomagolás,  környezetbarát díszdobozban.

Kézműves és tisztességes kereskedelem Indonéziából

Ezek a sztearin (pálmaolaj) gyertyák Indonéziában kézzel készűlnek, fenntartható erőforrásokbó. A tanúsított pálmaolaj és tartós csomagolóanyagok használatával ezek a gyertyák környezetbarát termékek. “A gyertyák előállítását kézzel végezzük, így garantált munkát biztosítva a lehető legtöbb ember számára. A munkavállalók 80 százaléka nő. A cég WFTO tanúsítvánnyal rendelkezik.”

További információk

Méretek 21 × 6 cm