Csakragyertya 4 szívcsakra

6800 Ft

Cikkszám: 6340 Kategóriák: , Címkék: , , , , , ,

Leírás

Illat: lavandin, narancs, mandarin

Funkciója a szeretet, eleme a levegő, joga a szeretet, démona a fájdalom, színe a zöld és identitás típusa a társadalmi típus.

Szívcsakra: Színe: zöld, részben arany és rózsaszín is.
Helye: A szív magasságában, a mellkas közepén található. (szegycsont).
Mantrája: yam (jangnak ejtve)
Nevének jelentése: töretlen, örökké megújuló

Megerősítése: Össze vagyok kapcsolva minden érző lénnyel.
Tanulási feladatai: szolgálat és az együttérzés

Tulajdonságai: öröm, alázatosság, biztonság, szeretet, felelősség, szülői kapcsolatok
Jellemzése, címszavai: Lent és fent polaritása, A mentális képességek első tudatosodása. Az adás és kapás elve, Együttérzés, Nyitottság és a melegség, Életöröm, Magasabb szintű ismeretek
A megismerés és a tudatosság székhelye, hangulatunk kifejezésének központja, a szeretet mindennel összeköt bennünket.
Érzelmi és mentális jelentései a nyitottság, a szabadság, nyugalom, a nagylelkűség, a düh, mértéktartás, igazságosság, objektivitás.

Ezen csatornán keresztül történik minden megélésünk elfogadása, az odaadás, a feltétel nélküli szeretet érzése.

Fő témái: Megbocsátás, Megnyílás, Szeretet
Eleme: levegő

Érzékszerve: tapintás, érintés

Alapelv: az odaadás. Engedjük, hogy életünket a szeretet irányítsa!

Testi szerve: a gerincoszlopon a csakra helyének megfelelő szakasz, szív, vér, mellkas, a tüdő alsó része, nyelőcső, bőr, felső hát, vállak, kezek, mellkas, véráramkör, vérnyomás, bolygóideg, keringési rendszer, csecsemőmirigy (belső elválasztású mirigye)

Hozzátartozó fogalmak, érzések, funkciók: alsó asztrál, odaadás, szeretet energia, mindent átfogó szeretet, a szeretet gyógyító ereje, szeretetteljes kapcsolatok, harmóniára törekvés

Dolga: önelfogadás
Mirigy: csecsemőmirigy (thymus).
Hertz: 12 Ez a csakra középgyors sebességgel örvénylik.
Kristályterápia: Turmalin (nem fekete), Zöld jáde, Smaragd, Rózsakvarc
Aromaterápia: Jázmin, Majoranna, Mandarin, Ylang-ylang, Rózsa,

Gyógyító köve: borostyán

Serkentő gyógynövénye: zsálya, gyömbér.

Asztrológiai hozzárendelések:
Oroszlán/Nap: melegség, szívélyesség, nagyvonalúság.
Mérleg/Vénusz: kapcsolat, szeretet, törekvés a harmóniára, eggyé válás a másik emberrel, azaz az Én és a Te egybeolvadása.
Szaturnusz: az önző ego legyőzése mint egyetlen lehetőség az önzetlen szerelem megéléséhez.

Fémje: a réz.

Polaritása: női, hangulata a melankolikus.

Az anyag és a szellem világa közötti híd. A Szív-csakra felelős a szeretet-érzésért
A csakra optimális működése:
A szív csakra állapota megmutatja, mennyire tudunk szeretni és mennyire fogadjuk el mások szeretetét. Nyitott állapotban kedvesek, szeretetteljesek vagyunk, nyitott szívvel állunk embertársaink előtt. Emberi kapcsolataink kiteljesedettek és harmonikusak. Megértünk másokat, ezért könyörületesek és toleránsak vagyunk.

Harmonikus esetben szeretetteljes kapcsolatokat alakítunk ki magunk körül, megfelelő empátiavál rendelkezünk, bízunk másokban, képesek vagyunk megbocsátani, és békére törekszünk a kapcsolatokban. Szociálisan érzékenyek vagyunk, és együtt tudunk érezni másokkal.

Ha a szívcsakra harmonikusan működik, elégedettek vagyunk magunkkal és a világgal. Mindezt nem csak belül éljük meg, hanem kifelé is sugározzuk. Az elfogadás, az együttérzés és az odaadás a természetes állapotot jelenti számunkra. Magunkat – minden más létezővel együtt – az univerzum részének tekintjük, így tudjuk: ha mást bántunk, végső soron magunknak is kárt okozunk. Képesek vagyunk megbocsátani a minket ért sérelmeket.

Disszharmonikus működés esetén: Az ilyen ember a szeretetét nem mutatja ki, állandóan fél a csalódástól, zárkózottság, a gyengédség zavarba hozza, sebezhetőség, érzelmi függőség, szomorúság, üres kapcsolatok, közöny, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok jellemzők rá. A szívcsakra diszharmonikus működése esetén nehezünkre esik elvárások nélkül adni, akár anyagi javakról, akár kedves gesztusról van szó. A felénk irányuló kedvességgel, jóindulattal, gyengédséggel nem tudunk mit kezdeni. A nyitottságot és a hálát a gyengeség jeleként értékeljük.

Akinek gyenge a Szív-csakrája, az képtelen kimutatni az érzelmeit, annyira fél a csalódástól, hogy inkább közel sem enged senkit magához, nem tudja elengedni magát, érzelmeiben merev és megközelíthetetlen, túlságosan sebezhető, a mindennapokban inkább szomorú és magába forduló, mint életvidám, és zavarba jön attól, ha valaki gyengéd hozzá.

A csakra alulműködése:
Ennek a csakrának az alulműködése esetén képtelenek vagyunk viszonozni a szeretetet, félünk feltárni legbensőbb gondolatainkat, érzéseinket. A szívcsakra alulműködése esetén – attól tartva, hogy megsebződünk – képtelenek vagyunk megnyílni. A túlzott mértékű önvédelem elszigeteltté tesz – ez pedig a frusztráció és a depresszió melegágya. Mivel nem, vagy csak részben mutatjuk ki érzelmeinket, mi, magunk sem kapjuk meg a „szeretetadagunkat” a környezetünktől. Ezért egyfajta felületes kedvességgel fordulunk szinte mindenki felé, pozitív visszajelzésre várva. Ez azonban nyilvánvalóan nem helyettesítheti a valódi, mély kapcsolatokat.

A csakra túlaktivitása:
A csakra túlműködése során szeretetünkkel rátelepszünk másokra, valójában azonban zsarnokokká válunk, és birtokolni akarjuk szeretteinket. Szükségszerűen csalódunk az emberekben, mert túl sokat adunk magunkból, az energiánkból, szeretetünkből azoknak, akik nem ezen a túláradó szinten képesek érzéseinket viszonozni. Az is előfordulhat, hogy mi nem vagyunk fogadóképesek e másfajta szeretetre.

Elülső része: A szívcsakra az a központ, ahol szeretünk. Minél nyitottabbá válunk, annál nagyobb a képességünk a szeretetre. Ha nyitott a teljes egyént látjuk embertársainkban. Képesek leszünk meglátni minden emberben annak különlegességét, belső szépségét és fényét. A gyógyító folyamatban a szív spirituális energiákká alakítja a földi sík energiáit, földi energiákká a spirituális energiákat, hogy a páciens számára használhatók legyenek.

Hátsó része: az egó vagyis a külső én akaratához kapcsolódik. Ez a központ irányítja működésünket a fizikai világban. Ha nagyon tág, az egyén az akaratával kompenzál, birtoklás jellemzi. Ha fordított a forgás, az a tévképzetünk, hogy a többi ember és Isten akarata ellentétes a mi akaratunkkal. Az Univerzum ellenséges hellyé válik – az agresszorok a túlélők – képzeljük. Az ellenséges atmoszférát ő teremti. Az emberek akadályoznak minket, hogy megkapjuk azt, amire szükségünk van.

A szívcsakrában megbúvó blokkok a következõket okozhatják: szeretetét nem mutatja ki, állandóan fél a csalódástól, zárkózottság, a gyengédség zavarba hozza, sebezhetõség, érzelmi függõség, szomorúság, üres kapcsolatok, közöny, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok.

* Ez az információ tudományosan nem bizonyított, a terapeuták és a felhasználók tapasztalataira épül. A drágakövek, gyertyák és ásványi anyagok használata soha nem célja az orvosi ellátás helyettesítése bármely állapotban. Ha kétségei vannak az egészségével kapcsolatban, forduljon orvoshoz.

Sztearint illatos csakra gyertya újrahasznosított üveg 

Fair Trade (WFTO) és GeenPalm tanúsítvánnyal 

illatos illóolajok: levendula, narancs, mandarin 

Égési idő: 100 óra 

Csomagolás,  környezetbarát díszdobozban.

Kézműves és tisztességes kereskedelem Indonéziából

Ezek a sztearin (pálmaolaj) gyertyák Indonéziában kézzel készűlnek, fenntartható erőforrásokbó. A tanúsított pálmaolaj és tartós csomagolóanyagok használatával ezek a gyertyák környezetbarát termékek. “A gyertyák előállítását kézzel végezzük, így garantált munkát biztosítva a lehető legtöbb ember számára. A munkavállalók 80 százaléka nő. A cég WFTO tanúsítvánnyal rendelkezik.”