Csakragyertya 3 napfonat csakra

6800 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 6331 Kategóriák: , Címkék: , , , , , ,

Leírás

Illat: bergamot, grapefruit,
100% fair trade kereskedelemből származó pálmaolaj.

 

Megfelelő működés esetén boldognak, szabadnak érezzük magunkat, úgy érezzük megfelelően cselekszünk, optimisták vagyunk, rendben van a munkánk, jó helyen vagyunk. Ha egészséges az energiaáramlás, akkor képesek vagyunk megteremteni a számunkra megfelelő egzisztenciát, és megvan bennünk a kellő merészség, keressük a kihívásokat, hogy próbára tegyük magunkat, kellő mértékű öntudattal rendelkezünk, és mások is éppúgy értékelnek minket, mint mi magunkat. Ha megfelelően működik, remek hangulatban vagyunk, élvezzük a munkánkat, szárnyal a kreativitásunk.

Ellenkező esetben, a harmadik csakra gyengesége túlzott hatalom iránti vággyal tölt el, mert azt érezzük, nem értékelnek eléggé. Elégedetlenek vagyunk a világgal, csakis önmagunkkal, a saját akartunkkal és önérvényesítésünkkel törődünk, nincs elég önbizalmunk, esetleg félünk megmutatni magunkat, és elmenekülünk az olyan helyzetek elől, amelyek kihívásnak, erőpróbának számítanak.

Disszharmonikus működés esetén túlzott racionalizmus, hatalmi vágy, elégedetlenség, ingerültség, harag, mások akaratának, érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, vagy önbizalomhiány, félelem, kedvetlenség, bizonyításvágy, idegesség, sikertelenségérzet, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok jelentkeznek.
Ha blokkolt a napfonat csakra, akkor kedvetlenek vagyunk, negatívan látjuk az életet. A gyermekkori negatív érzelmek is itt mutatkoznak meg önzés, egoizmus, hirtelen harag, indulatosság formájában. Fizikailag gyomor-máj-epe panaszok lépnek fel. A blokk a napfonat csakrában túlzott racionalizmus, hatalmi vágy, elégedetlenség, ingerültség, önbizalomhiány, félelem, kedvetlenség, bizonyításvágy, idegesség, sikertelenségérzet, irigység, maximalizmus, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok a jellemzők.

A csakra optimális működése:
A napfonat (solar plexus) csakra akaraterőnk és érzelmeink központja. Nyitott állapotban érezzük a kontrollt magunk, a kialakult helyzetünk felett. Önértékelésünk a valóságnak megfelelő. Akaraterőnk fejlett, tudjuk, hogy megfelelő energiával bármit elérhetünk. Ha jól működik, akkor boldognak érezzük magunkat, megértést, szeretetet sugárzunk.

A csakra alulműködése:
A harmadik csakra alulműködéséből eredeztethető betegségeket az önbecsüléssel, a visszautasítástól való félelemmel, a kritikára való túlérzékenységgel, és az önmagunkért való felelősségvállalással kapcsolatos problémák váltják ki. Alulműködéskor fizikai és szellemi aktivitásunk alábbhagy. Határozatlanságunkban nem tudunk dönteni helyzetekben. Érdektelenségünk ahhoz vezet, hogy nem tudjuk elérni a számunkra fontos dolgokat.

A csakra túlaktivitása:
A csakra túlműködésekor agresszívekké válhatunk, elnyomunk másokat és túlságosan domináló szerepet veszünk fel munkákban, vagy kapcsolatainkban. Házasságunkban ekkor válunk házi sárkánnyá.
Napfonatnak egy idegfonatot neveznek, amely valahol a gyomrod mögött, a gerinced előtt van. Magát a harmadik csakrát a gyomorszáj körül találod meg, azaz ha kitapintod a mellkasod alsó részén a szegycsont alját, ez alatt és a köldököd fölött. A csakra hátsó oldala a hátadon van, a gerinceden ugyanebben a magasságban.

Színe: sárga, a napsárga, aranysárga, ragyogó citromsárga.
Helye: köldöknél, a köldök felett nagyjából két ujjnyira található tenyérnyi terület. A szegycsont vonalában helyezkedik a test középvonalában.
Mantrája: ram (rangnak ejtve)
Nevének jelentése: a drágakövek városa
Megerősítései: én vagyok én, pozitívan harcolok, kimutathatom agressziómat.
Tanulási feladatai: a becsvágy és az akarat uralása, az agresszió kezelése, a hatalom gyakorlása, az alávetettség megtanulása.
Jellemzése, címszavai: Jó és rossz polaritása, Én (egó), Az akarat kialakulása, Hatalom, Az érzések teljes skálájának felfedezése, Szembesülés a szenvedéllyel
Középpont és erőhely is egyben, az én energiáit fejezi ki, és érzéseinket irányítja.
 
Fő témái: Az érzelmek és különösen az agresszió kezelése, Emésztés, Az önérvényesítés és nemet mondás képessége, Aggodalmak és félelmek, Elismerés (a dicsérettől és a tetszéstől való függés), Egoizmus
Hozzátartozó fogalmak, érzések, funkciók: felső vitál, a lét kialakulása, átalakuló, fejlődő energia, öntudat, egyéniség, sugárzó életerő, egzisztencia, nyitottság, kapcsolat másokkal, a tapasztalatok feldolgozása, megértése
 
Dolga: öndefiniálás (ego)
Alapelv: az ellentétek összeolvadása.
Eleme: tűz
Szimbólikus jelentése: a nap, a fény
Érzékszerve: látás
Feladata: munka, aktivitás
TESTI SZERVE
 A gerincoszlopon a csakra helyének megfelelően a gerinc középső szakasza, hasüreg, emésztőrendszer, gyomor, máj, epehólyag, lép, mellékvesék, vékonybél, illetve az alsó hát, azaz a derék, a vegetatív idegrendszer, hasnyálmirigy. Az epehólyag működését befolyásolva távolról szabályozza az idegrendszert is.
Befolyásolja a hasnyálmirigy, máj, epe, gyomor működését, a vegetatív idegrendszert, fizikai és érzelmi életünkre is nagy hatással van.
Mirigy: hasnyálmirigy
Hozzárendelt hormon: inzulin.
 
Ezen a csakrán át érkezik az éteri energia, amit továbbít, eloszt a többi csakra között. Ezen keresztül sugározzuk mások felé az érzelmeinket, és ez a csakra szabályozza az egónkat.
 

Bolygói: a Mars és a Nap, csillagképe a kos-mérleg tengely
Hertz: 10 Ez a csakra gyorsabban forog, mint a gyökér és szexcsakra.
Stimulálható: tüzes ritmusú zenével, erőteljes nagyzenekari klasszikus zenével.
Kristályterápia: Citrin, Tigrisszem, Topáz, Borostyán általában a sárga színű kövek.
Aromaterápia: Levendula, Bergamot, Boróka, Citrom
Gyógyító köve: achát
Serkentő színe: aranysárga.
Serkentő gyógynövénye: citrom, rozmaring.TESTI ZAVAROKHasi fájdalmak, béltumor, cukorbetegség, hasnyálmirigy-gyulladás, emésztési zavarok, anorexia, hepatitisz, májzsugorodás, izületi gyulladások, vastagbél betegségei
Mentális funkciók: önelfogadás, visszautasítástól való félelem, túlérzékenység a kritkákra
Túlműködés: szétszórtság, agresszivitás, dominancia
Alulműködés: félénkség, gyenge önbecsülés, gyenge akarat, passzivitásA Napfonatcsakra működése:
Az érzelmi érzékenység és személyes erő központja. Szenvedélyeink és saját énünk irányítója, valamint tartalmazza az önbecsülés kibontakoztatásával kapcsolatos energiát is. A korábbi két csakrához hasonlóan a Solar Plexus elsősorban az erő fizikai megnyilvánulásait befolyásolja. Míg az első csakra a csoportos-törzsi energiákra, a második csakra pedig az Én és az emberek között áramló erőkre rezonál, addig a harmadik csakra saját személyes erőnk külvilághoz való viszonyával áll összefüggésben.A harmadik csakra felelős azért, mennyire tudjuk kreatívan kifejezni magunkat, mennyire vagyunk nyitottak másokkal, mennyire egészséges a hatalom és uralkodási iránti vágyunk, milyen mértékben tudjuk igazi egyéniségünket megmutatni a világnak. Ha jól működik a csakra egészséges az önértékelésünk, önfegyelemmel bírunk, feszít bennünket az ambíció, válsághelyzeteket könnyedén kezelünk, bátran vállaljuk a változás kockázatát, nagylelkűség és erkölcsösség a sajátunk.

 

* Ez az információ tudományosan nem bizonyított, a terapeuták és a felhasználók tapasztalataira épül. A drágakövek, gyertyák és ásványi anyagok használata soha nem célja az orvosi ellátás helyettesítése bármely állapotban. Ha kétségei vannak az egészségével kapcsolatban, forduljon orvoshoz.

 

Sztearint illatos csakra gyertya újrahasznosított üveg

Fair Trade (WFTO) és GeenPalm tanúsítvánnyal

illatos illóolajok: levendula, narancs, mandarin

Égési idő: 100 óra

Csomagolás,  környezetbarát díszdobozban.

Kézműves és tisztességes kereskedelem Indonéziából

Ezek a sztearin (pálmaolaj) gyertyák Indonéziában kézzel készűlnek, fenntartható erőforrásokbó. A tanúsított pálmaolaj és tartós csomagolóanyagok használatával ezek a gyertyák környezetbarát termékek. “A gyertyák előállítását kézzel végezzük, így garantált munkát biztosítva a lehető legtöbb ember számára. A munkavállalók 80 százaléka nő. A cég WFTO tanúsítvánnyal rendelkezik.”

 

További információk

Méretek 21 × 6 cm