Hogy kihez illik a vintage stílus?

Bárkihez, aki nem tudna “katalógusban” élni, akit a hideg ráz a konvencionális megoldásoktól, viszont vonzódik a régiségekhez. A vintage ugyanis egy különleges, a múltat és jelent összekötő, eredeti és eklektikus irányzat.

A vintage (vintidzs vagy vintázs) szó szerint fordítva szüretet, évjáratot vagy bortermést jelent, eredetileg ugyanis a borászatban használták a kifejezést. Itt a bor kitűnő minőségére és régiségére utalt. Amikor a szó átkerült a divat és a lakberendezés szaknyelvébe is, ugyanezekkel a jelentésekkel társult. Így a vintage alatt eredetileg az 1920-as és ‘70-es évek közötti időszak ruházati és lakberendezési stílusát értjük, de ez a jelentés mára kissé megváltozott, kitágult.

A vintage régies, különleges darabokat párosít modernekkel, amelyeket izgalmas kiegészítőkkel varázsol egyedivé. A lényeg, hogy az összhatás régiesnek tűnjön! Akár új darabról is lehet szó, amik használtnak látszanak.

Ez a nosztalgikus irányzat számos stílus jegyeit viselheti magán. Az ide sorolható kiegészítőket nem lehet egy katalógusból lemásolni. A vintage népszerűségének legfőbb oka tehát az egyediség, a különlegesség és az ötletgazdagság!