Csakragyertya 5 torokcsakra

4,000Ft

Leírás

Illat: marokkói rózsa, kamilla

Szanszkrit neve Visuddha, melynek jelentése megtisztulás. A torok-csakrában található az emberi kifejezőképesség, a kommunikáció és az inspiráció központja, színe a világoskék, ezüstöskék, zöldeskék. Ez a csakra hídként szerepel gondolataink és érzéseink között, impulzusaink és a rájuk adott válaszok között, ezenkívül egyidejűleg a külvilág felé közvetíti az összes csakra tartalmát. A torokcsakrán keresztül fejezzük ki mindazt, ami bennünk van. Hozzárendelt természeti elem az éter, melyet Akasa vagy szellem néven is ismernek. Ez olyan tér, melyben a sűrű elemek kifejtik hatásukat. A szakrális csakrában meglévő kreativitás a torokcsakrában lép kapcsolatba a többi csakra energiájával, s az éter formáló ereje meghatározott alakot kölcsönöz neki, amelyben azután a külvilágban is megjelenik. Ezen a csakrán keresztül halljuk meg a teremtett világ rejtett hangjait, és a saját, igazi belső hangunkat is.

 Elhelyezkedése: váll és nyak magasságában

Szimbóluma: tizenhat szirmú lótuszvirág

Hozzárendelt testrész: nyak, tarkó, állkapocs, fülek, hangképző szervek, légcső, hörgők, tüdők felső tájéka, nyelőcső

Hozzárendelt mirigy: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy

Érzékszerve a fül, érzékszervi funkciója a hallás.

Munkaszerve a száj és a hangszalagok.

Hozzárendelt természeti eleme az éter.

Formai jele az ezüst félhold fehér körben, mely úgy ragyog, mint a telihold. A kört tizenhat szirom veszi körül. Az ezüst félhold a nada, a tiszta kozmikus hang lunális jelképe. Az ötödik csakra a hang székhelye az emberi testben, amely a torokban helyezkedik el. A félhold a tisztaságot jelképezi, és a megtisztulás ennek a csakrának az alapvető aspektusa.

Fejlődési ciklusunk a 29-35 év között található itt, és a valóban felnőtté érés, a felelősség felvállalása, az ÉN akaratának az Isteni akarathoz való hozzárendezése a feladat. Nagyon fontossá válik a lényegi együtthangzás, a teremtő szó, az ige, az önkifejezés, a kapni tudás, a kommunikáció és az inspiráció, és hogy képesek vagyunk-e intuitív oldalunkat meghallani.
Szimbolikus jelentése a biztonság, a béke, a nyugalom, az egyenruhák (akár katonai, akár iskolai), melyek a biztonságot hivatottak sugallni.

Spirituális jelentéséhez a víz, az önkívület, a médiumitás, de Krisnát és Visnut is kék színben szokták ábrázolni, valamint ide tartozik az Akasha.

Érzelmi jelentéstartalma a nyugalom és a derű, az üresség, lágyság, szomorúság (blue), a frigiditás, a jó anya.

Mentális jelentéstartalma a lojalitás, kifinomultság, introvertáltság, kitartás, akaraterő, kifejezés, tisztaság. Tudati síkon itt történik a lényeges dolgok megértése, az igazság elfogadása, a kifejezés, a teremtő ige, a kapni tudás, a kommunikáció, az inspiráció, a bőség és az intuíció meghallása, a szavak és érzések uralása, a türelem, a tisztánlátás, a költészet, a művészi kifejezés ás a béke tudatosítása.

A Torok-- csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:

Az energiaközpont színe égszínkék, a színterápia ezt hívja segítségül.
A hangok skáláján a „G” hang, szolmizációs rendszerben pedig a „Szo”.
Szimbóluma a tizenhat szirmú lótuszvirág.
Ehhez az energiaközpontunkhoz az Ikrek jegyében uralkodó Merkúr, mint kommunikáció, ismeret és tapasztalatcsere, a Mars, mint aktív önkifejezés, a Bika jegyének Vénusza, mint a tér és a forma érzékelése, és a Vízöntő jegyéhez tartozó Uránusz rendelhető hozzá, mint az isteni inspiráció, a magasrendű tudás és az ismeretek közlése, valamint a függetlenség és szabadság szimbólumai.

Drágakövei az opál, a türkiz, a zafír, akvamarin, kalcedon és a lápisz lazuli.

Aromaterápiában a levendula, zsálya és az eukaliptusz kapcsolható ide.

Gyógynövényei az körömvirág , a rhexia és a hajnalka.
A Bach-virágterápiában a gesztenyerügy, a mustár, az olajbogyó és a fehérvirágú vadgesztenye sorolhatóak ide.

Ételei az áfonya, a szeder, a szilva, a mazsola és a tengeri alga, illetve a szellemi energiákat növelő ételek.

Sztearint illatos csakra gyertya újrahasznosított üveg 

Fair Trade (WFTO) és GeenPalm tanúsítvánnyal 

Égési idő: 100 óra 

Csomagolás,  környezetbarát díszdobozban.

Kézműves és tisztességes kereskedelem Indonéziából

Ezek a sztearin (pálmaolaj) gyertyák Indonéziában kézzel készűlnek, fenntartható erőforrásokbó. A tanúsított pálmaolaj és tartós csomagolóanyagok használatával ezek a gyertyák környezetbarát termékek. "A gyertyák előállítását kézzel végezzük, így garantált munkát biztosítva a lehető legtöbb ember számára. A munkavállalók 80 százaléka nő. A cég WFTO tanúsítvánnyal rendelkezik."